Top consumabile pentru narghilea

Dacă ți-ai achiziționat de curând o narghilea trebuie șă știi de ce consumabile pentru narghilea ai nevoie pentru ca experiența să fie una completă.

Narghileaua are o istorie fascinantă și are punctul de plecare în Orientul Mijlociu. La acele vremuri oamenii înstăriți practicau arta fumatului de shisha și discutau despre subiectele importante.

Narghileaua a devenit foarte căutată și utilizată în vremurile actuale, atât în restaurante și pub-uri, cât și la petreceri sau acasă. Este o modalitate excelentă de relaxare, socializare și un prilej pentru a te conecta cu gașca de prieteni.

Înainte să discutăm despre ce consumabile pentru narghilea are nevoie orice pasionat al acestei activități, îți vom prezenta care sunt componentele narghilelei. Astfel, te vei familiariza cu tot conceptul și vei ști care este principiul de funcționare.

Care sunt componentele narghilelei

 • Recipientul pentru apă – acesta este elementul cheie al narghilelei dar și cel care dă o frumusețe parte. El vine colorat sau cu motive florale și orientale. De asemenea, poate fi și simplu, din sticlă transparentă. Filtrarea apei este principalul factor care determină dinamica narghilelei. Umplerea recipientului cu apă se realizează în 2/3 proporții.
 • Coloana metalică – aceasta este axul principal al narghilelei, iar celelalte elemente au legătură cu acest element. Atunci când se fixează coloana metalică pe recipientul pentru apă trebuie acordată o atenție deosebită la cauciucul de etanșare. Este nevoie de un cauciuc de foarte bună calitate.
 • Scrumiera – Trebuie să știi că și în cazul fumatului de narghilea se produce scrum, de aceea narghileaua este prevăzută cu o scrumieră. Aceasta este realizată dintr-un material metalic și permite colectarea eficientă a scrumului rezultat din arderea cărbunilor.
 • Creuzet – Creuzetul are un rol dublu în utilizarea narghilelei, fiind adesea un vas din ceramică. Un creuzet este folosit ca recipient în care se pune tutunul dar și ca suport pentru arderea cărbunilor.

Consumabile pentru narghilea esențiale

Vom discuta în cele ce urmează de consumabilele esențiale, cele fără de care experiența de fumat nu ar fi completă sau nu ar putea exista. Principalele consumabile pe care trebuie să le ai întotdeauna acasă sau în locurile în care alegi să utilizezi narghileaua sunt: cărbunii, aromele, garnituri, muștiucuri.

Cărbuni pentru narghilea

Dacă îți dorești să ai parte de o experiență deosebită atunci când fumezi shisha trebuie să alegi cărbuni pentru narghilea calitativi. Cărbunii folosiți în utilizarea unei narghilele joacă un rol important și ajută la obținerea unui gust plăcut al vaporilor de abur. În acest moment există pe piață o varietate de cărbuni pentru narghilea, iar mulți cumpărători nu știu ce să aleagă.

Atunci când vorbim despre cărbuni pentru narghilea trebuie să amintim că există 2 tipuri principale disponibile la momentul actual.

 • Cărbuni pentru narghilea naturali. După cum le spune și numele aceștia previn din surse naturale. De cele mai multe ori cărbunii naturali sun realizați din coji de nucă de cocos. Dar, există și alte materiale din care sunt fabricați aceștia: lemn de lămâi, lemn de portocal sau lemn de bambus. Fiind proveniți din surse naturale aceștia contribuie la obținerea unei arome inedite. Celebri pentru eficiența lor sunt cărbunii pentru narghilea din cocos.
 • Cărbuni pentru narghilea auto aprinzători. Aceștia se remarcă prin faptul că se aprind foarte ușor și pot fi folosiți în exterior.

Arome pentru narghilea

Dacă și tu ești un iubitor al narghilelelor trebuie să știi ce arome pentru narghilea să alegi. Optează pentru arome narghilea de calitate achiziționate de la un magazin de narghilele de încredere.

Iată care sunt pricipalele tipuri de arome pentru narghilea pentru care poți opta:

 • Arome de la brand-ul Egoista- Aromele Egoista nu conțin tutun, nicotină, sau gudron, fiind ideale și pentru nefumători. Aromele sunt intense și oferă un volum mare de fum și o sesiune îndelungată de fumat.
 • Arome pentru narghilea Adalya – Aromele pentru narghilea Adalya sunt cunoscute pentru tutunul de înaltă calitate, cu un fum consistent și o aroma puternică, dar și foarte fină. Aromele din tutun Adalya sunt renumite pentru gustul intens, dulce și fum bogat.
 • Arome Ice Rocks – Aromele Ice Rocks nu conțin nicotină, sunt 100% fără tutun, 100% fără gudron, doar cu arome naturale. Acestea sunt sub formă de pietre minerale și se fumează exact ca tutunul de narghilea.

Garnituri pentru narghilea

Pentru a te asigura că se fixează foarte bine coloana de fum pe vasul de sticlă ai nevoie de garnituri de etanșare calitative. Asigură-te că garnitura pe care o alegi se potrivește tipului de narghilea pe care îl ai, întrucât acestea vin în mai multe dimensiuni și culori.

Muștiucuri – consumabile esențiale pentru narghilea

Muștiucurile pentru narghilea sunt de unică folosință și permit o experiență de fumat în condiții de igienă și siguranță. Acestea pot fi colorate, pentru ca fiecare utilizator să își aleagă ce culoare preferă și să se bucure de fumat. Îți recomandăm să alegi un muștiuc compatibil cu narghileaua ta pentru un efect vizual plăcut.

Consumabile pentru narghilea care îți fac experiența și mai plăcută

Pe lângă consumabile obligatorii de care ai nevoie trebuie să știi că poți opta și pentru anumite consumabile inedite care îți vor transforma experiența într-un fascinanta.

Iată care sunt acestea:

 • Pudră pentru colorarea apei – sună inedit, nu-i așa? Află că este cel mai nou trend în materie de consumabile pentru narghilea. Aceasta oferă un efect de strălucire și colorare intensă pentru apa din vasul narghilelei. Se regăsesc într-o varietate de culori și promit un aspect spectaculos. Pudrele pentru colorarea apei sunt perfecte pentru vasele de narghilea transparente, pentru a se asorta cu creuzetul sau decorul din cameră.
 • Perii și soluții de curățare – ca fiecare instrument dedicat fumatului, narghileaua necesită îngrijire și curățare. Utilizează o perie special concepută sau un cleaner, iar experiența va fi una reușită.
 • Sită pentru cărbuni – utilizând o sită scapi de folia de aluminiu. Pune pur și simplu cărbunii pe sită și pregătește-te să te bucuri de shisha.
 • Folii și perforatoare – dacă alegi să utilizezi folia de aluminiu alege una calitativă. Există folii special create pentru narghilea. De asemenea, pentru a-ți ușura prepararea narghilelei poți opta pentru un perforator pentru folia de aluminiu.

Acum că ai aflat care sunt consumabilele pentru narghilea de care ai nevoie, nu îți rămâne decât să te bucuri de aromele narghilelei și de timpul de calitate petrecut alături de cei dragi. Dacă ai întrebări suplimentare, specialiștii Shisha Master îți stau la dispoziție. Bucură-te de experiența acestei arte impresionante și alege întotdeauna calitatea!